Voor het eerst naar school

Het is voor je kind een spannende stap om naar de basisschool te gaan. Wij vinden het belangrijk om de overgang geleidelijk te laten verlopen. Op De Regenboog kiezen we er daarom bewust voor om de jongste kleuters samen in een groep te plaatsen.

DeRegenboog-10

Voor het eerst naar school

Ongeveer een maand voor de eerste echte schooldag maakt de leerkracht een afspraak om op school te komen kennismaken. Er is dan ook tijd om te vertellen over je zoon of dochter en je kunt vragen stellen over onze school.

Wendagen

Voor je kind vier wordt, mag het twee of drie dagdelen komen wennen. Vaak kan je kind daarna niet wachten om voor het eerst echt naar school te gaan. Het contact met ouders is laagdrempelig. We vinden het belangrijk om met elkaar in contact te blijven over de ontwikkelingen van je kind.

Ongeveer zes weken na de start op school volgt er een persoonlijk gesprek met de leerkracht. Jullie bespreken dan samen hoe de eerste weken op school zijn verlopen. Onze deur staat ook altijd open voor een vraag of een gesprekje tussendoor.

Voorlichting nieuwe leerlingen

In juni organiseren we een voorlichtingsavond voor ouders van leerlingen die het nieuwe schooljaar starten op De Regenboog. Ouders krijgen meer informatie over de school en maken op een leuke manier kennis met de school en de leerkrachten.

Open huis

In januari houden wij open huis. Iedereen is welkom voor een gesprekje en een rondleiding door de school. Zo laten wij op een ongedwongen manier ouders kennismaken met de school.