Dolfijngroep | hoogbegaafdheid

De dolfijngroep. Zorg aan de bovenkant!

Op onze school hebben we een dolfijngroep. Hierin zitten kinderen die aan het basisaanbod in de eigen groep niet genoeg hebben, maar behoefte hebben aan een stuk verdieping. Ongeveer twee uur in de week bezoeken ze de dolfijngroep, samen met meestal 2 of 3 jaargroepen tegelijk. De kinderen krijgen les van een speciaal voor deze groep aangestelde leerkracht, die een speciale scholing hiervoor heeft gevolgd: juf Mirjam Muilwijk. Wij zien de dolfijngroep als een stuk zorg; als RT naar de bovenkant.

De dolfijngroep: zorg voor (hoog)begaafde kinderen
Sinds november 2009 is er binnen TriVia een dolfijngroep. We hebben gekozen voor deze benaming omdat een dolfijn een intelligent, speels, gevoelig en sociaal dier is. Dit zijn stuk voor stuk belangrijke kenmerken van de kinderen uit onze doelgroep: kinderen die naast het basis aanbod in de eigen groep behoefte hebben aan verdieping en verbreding. Wij organiseren in de dolfijngroep de noodzakelijke begeleiding voor deze begaafde kinderen van onze school.

Ongeveer twee uur in de week bezoeken ze de dolfijngroep, met meestal twee of drie jaargroepen tegelijk. Afhankelijk van de begeleiding die nodig is, is deze groep niet groter dan 10-18 kinderen. De kinderen krijgen les van een speciaal voor deze groep aangestelde leerkracht, die is gespecialiseerd op het gebied van hoogbegaafdheid of daarvoor wordt opgeleid.
In de dolfijngroep bieden we leerlingen een intellectuele uitdaging door middel van een verdiepend en verbredend lesaanbod. We besteden ook aandacht aan leervaardigheden en aan de sociaal-emotionele ontwikkeling van de 'dolfijnkinderen'. We streven ernaar dat ze met goede leer-en werkstrategieŽn en met plezier in leren naar het VO kunnen gaan.
Voor kinderen die zoveel capaciteiten in zich hebben dat het aanbod van de dolfijngroep nog niet genoeg is om aan hun educatieve behoeften te voldoen, is er de een extra voorziening.Deze leerlingen mogen naast de dolfijngroep nog een hele dag per week naar de bovenschoolse delfinogroep te Hei- en Boeicop.

Meer informatie:

  • Klik hier voor informatie over de dolfijngroep
  • Klik hier voor informatie over de pilot bovenschoolse delfinogroep

Heeft u vragen? Komt gerust even bij ons langs of stuur een mailtje:

Mirjam Muilwijk M.Muilwijk@regenboog-hardinxveld.nl

Jolanda Papoudis: J.Papoudis@regenboog-hardinxveld.nl

Diana Baan: D.Baan@regenboog-hardinxveld.nl